Uslovi korištenja

Uslovi korištenja napravljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini i po međunarodnim običajima online poslovanja.

Informacije o prodajnom mjestu

 • Naziv: LKS d.o.o.
 • Adresa: Trg djece Sarajeva br. 1 (BBI Centar)
 • Grad: Sarajevo
 • Telefon: +387 33 733 161
 • E-mail:[email protected]
 • JIB: 4201974550008
 • PIB: 201974550008

Načini plaćanja

Gotovinsko plaćanje
Pored gotovinskog načina plaćanja u našoj trgovini obezbijedili smo Vam i opciju plaćanja pouzećem, to jest, gotovinsko plaćanje kuriru na Vašoj adresi prilikom prijema naručenog proizvoda. U ovom slučaju nakon potvrde narudžbe robe (telefonski, mail-om ili putem naše internet stranice), roba će Vam biti poslana kurirskom službom, a Vi ćete je platiti kuriru prilikom preuzimanja. Posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti plaćanja, tako da, ukoliko plaćate putem pouzeća, novac dajete tek onda kad ste proizvod dobili u svoje ruke i na ovaj način smo Vas osigurali od mogućnosti bilo kakve greške ili prevare. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini.

Kartično plaćanje
Putem servisa za plaćanje Monri, omogućili smo vam kartično plaćanje putem sljedećih kreditnih kartica: MasterCard®, Maestro® i Visa.

Dostava

LKS webshop vrši isporuku robe isključivo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ne dostavljamo van granica BiH.

Za narudžbe preko 100,00 KM, usluga dostava se ne naplaćuje i uključena u cijenu.

Sve narudžbe napravljene radnim danom do 14:00 h biće poslane na Vašu adresu isti dan. Narudžbe napravljene iza 14:00 h, vikendom ili praznikom biće poslane naredni radni dan. Dostava se vrši putem brze pošte.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekat željene adrese. Usluga dostave brzom poštom ne uključuje unos u stan. Kupac je obavezan pregledati fizičko stanje pošiljke prije potpisa i preuzimanja.

Rekamacije i povrat robe

Reklamacija i povrat robe je moguće ako:

 • Prilikom prijema pošiljke - ukoliko je pošiljka iz nekog razloga otvorena ili fizički oštećena, kupac treba odbiti prijem pošiljke.
 • Prije prvog puštanja u rad kupac je dužan da pročita korisničko uputstvo.
 • Prilikom prvog puštanja u rad - ako je uređaj neispravan obavjestiti ovlašteni servis naznačen u garantnom listu.
 • Ako proizvod ne odgovara karakteristikama, količini, boji ili oblikom onoga koji ste naručili - obavijestiti prodavca.
 • Ukoliko proizvod ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo tokom transporta - obavijestiti prodavca.
 • Reklamacije u garantnom roku - ovlašteni servis uređaja ili davalac garancije je dužan obezbjediti servis uređaja ili obezbjediti kupcu isti novi proizvod ukoliko ga nije moguće popraviti.
 • Za svaki kupljeni proizvod moguće je izvršiti povrat ukoliko proizvod nije korišten. Proizvod je moguće vratiti ako kupac posjeduje račun, odgovarajući garantni list i originalno upakovan proizvod (za robu sa garancijom). LKS d.o.o. prima samo orginalno zapakovan proizvod i to bez bilo kakvih fizičkih oštećenja ili kvarova nastalih od strane kupca.

Za povrat proizvoda kao i sva dodatna pitanja možete kontaktirati na broj: +387 33 733 161.

Napomena: U slučaju povrata robe kupac snosi troškove dostave.

Cijene

Cijene navedene na LKS webshop izražene su u valuti konvertibilna marka (KM), sa uračunatim PDV-om, a važeća cijena je ona cijena navedena u trenutku primanja narudžbe. U slučaju da cijena proizvoda poskupi nakon vaše narudžbe a mi vam ne možemo prodati artikal po staroj cijeni, naše osoblje će vas kontaktirati i obavjestiti o tome.

Ponuda artikala na lks.ba vrijedi do isteka zaliha ili do završetka objave ponude.

Usluge koje Vam pruža LKS webshop ne uključuju troškove upotrebe računarske opreme i usluge za pristup našim stranicama. LKS d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, 3G/4G/5G ili nekog drugog internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN) koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Ukoliko želite da trajno obrišete svoj nalog (a to uključuje i naloge koje ste kreirali korsiteći vlastite Facebook i/ili Google naloge) na lks.ba, kao i sve prateće podatke koji su prikupljeni, molimo vas da nam se obratite sa zahtjevom na [email protected].

Uslovi korištenja

Svaki korisnik treba da pročita uslove korištenja LKS webshop-a te da iste uslove prihvati. Ukoliko se korisnik iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja LKS webshop-a  treba da se suzdrži od korištenja istog ili da obavijesti korisničku podršku o mogućim nedostacima ili greškama na broj  +387 33 733 161 ili na e-mail adresu [email protected].

LKS webshop radi svaki dan u godini od 0-24 h.

Prillikom prikaza proizvoda, moguće su greške u  nazivima artikala, u cijenama, tehničkim opisima ili pratećim fotografijama.  LKS webshop neće biti odgovoran za štetu nastalu time što se kupac oslonio na informacije koje su date na stranici lks.ba

Pristup online trgovini ima svako lice koje ima pristup internetu i posjeduje internet pretraživač (browser) poput Chrome-a, Edge ili Firefox-a. Kupovinu u LKS webshop online trgovini može vršiti svako lice koje pročita i prihvati uslove korištenja.

LKS d.o.o. administrira ovaj sajt iz svog ureda u Sarajevu (Bosna i Hercegovina). LKS d.o.o. ne može garantovati da su sadržaji na lks.ba zakoniti i prihvatljivi u drugim državama i na drugim lokacijama i kao takav ne snosi odgovornost za bilo koje kršenje istih zakona koje korisnici sajta mogu prouzrokovati. Ukoliko pristupite ovom sajtu a nalazite se izvan Bosne i Hercegovine to radite na sopstvenu odgovornost i inicijativu i kao takvi se smatrate odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona za mjesto gdje se u tom trenutku nalazite.

Pristup online trgovini može biti onemogućen privremeno radi ažuriranja podataka, obnavljanja stranice ili nekih drugih tehničkih problema.

Svaki korisnik LKS webshop-a samovoljno za svoje potrebe i na svoju odgovornost koristi sadržaje dostupne na stranici i samovoljno prihvata uslove korištenja. Zabranjeno je korištenje bilo kakvih zlonamjernih programa ili aplikacija u cilju preuzimanja sadržaja sa stranice, također bilo kakvi hakerski napadi na stranicu lks.ba su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice lks.ba podložno je tužbi.

LKS webshop nastoji dati najbolju moguću uslugu. LKS webshop ne može garantovati da će usluga odgovarati Vašim potrebama, te da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko uočite neku od grešaka molimo da se obratite na e-mail [email protected].

Na dijelu stranice koji je namjenjen za novosti i oglašavanje, oglašivači su odgovorni za materijale koji budu prikazivani kao i da su usklađeni sa Zakonom. LKS webshop nije odgovoran za nepravilnosti ili greške marketingških materijala oglašivača.

LKS webshop nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice lks.ba. Korisnik je odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom, nemarom ili nekom drugom radnjom.

lks.ba je privatno vlasništvo i u vlasništvu je firme LKS d.o.o. Sarajevo. Međusobna komunikacija koja se odvija putem ove stranice mora biti u skladu sa uslovima korištenja.

Korisnici i posjetioci ove stranice ne smiju putem ove stranice objavljivati i prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih, materijali koji su nezakoniti, ugrožavajući, uvredljivi, klevetnički, koji ugrožavaju privatnost, koji su vulgarni ili na neki drugi način nepoželjni. Korisnik stranice lks.ba ne smije koristiti stranicu za oglašavanje u bilo kakve komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Komentari i recenzije korisnika koji se nalaze na sajtu ne predstavljaju mišljenje firme LKS d.o.o. niti bilo kojeg od uposlenika iste.

Materijali koji se nalaze na lks.ba su pravo kompanije LKS d.o.o. Sarajevo i zaštićeni su autorskim pravom, pečatom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja firme LKS d.o.o. je strogo zabranjeno.

LKS webshop može raskinuti saradnju sa bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku ukoliko smatra da je ponašanje korisnika neprihvatljivo i nije u skladu sa uslovima korištenja.